Jaarverslag 2014: meer inhoud, meer contact, meer thuis

Terwijl mijn opdrachtgevers druk bezig zijn met de jaarafsluiting, kan ik al een beetje terugkijken op een prachtig eerste jaar. Een jaar geleden gestart als zzp-er, maar geeindigd als zzpmo, zelfstandige zonder personeel met onderaannemers.

Het is gelukt om substantiële projecten te (blijven) doen.  Vanuit Huur & Energie consult werkte ik dit jaar met name aan www.flatopled.nl en www.zonnighuren.nl. In 2014 werkte ik met acht onderaannemers voor Huur & Energie Consult voor 35 opdrachtgevers. Opdrachtgevers zijn woningcorporaties (70 % van de omzet) en institutionele beleggers (30 %). Voornaamste thema’s waren in 2014 zonne-energie (60 %), ledverlichting (18 %), en financiele regelingen (7%). Ik ben betrokken bij realisatie van zonne-energie op 3.000 woningen en 200 flats. Ook ben ik bezig met modellen waar externe partijen investeren. De plannen voor led-verlichting gaan in 2015 ook hoge ogen gooien, maar dit jaar zat het nog in de uitzoeken-uitrekenen-budgetramen-fase.

Ten opzichte van werken bij een bureau zijn de voornaamste veranderingen in mijn werk:

  • meer inhoud, meer contact met opdrachtgevers
  • minder acquisitie: de nieuwsbrieven worden goed gelezen, en mensen weten me te vinden. Dat is heerlijk!
  • meer thuis. Het is zelfs zo erg dat mijn zoon (2 jaar) aan iedereen vertelt dat ik werkeloos ben. “Mama werken, papa thuis”.
  • slimmer werken: met een nieuwe laptop, desktop, telefoon, scanner, beamer/workshop-tas, diverse software, groter scherm, handig nieuwsbrievensysteem…. Bijzonder hoe je als nu startend bedrijfje echt “in de cloud” en papierloos kunt werken, waar dit voor grote bureaus nog een enorme opgave is.

Financieel was het ook een prachtig jaar. Met plezier kon ik dan ook the Heavenly Stars van Maasdelta Groep en Serious Request 2015 een donatie van 3.000 euro doen.

Volgend jaar lekker verder op deze voet. Voornaamste aandachtspunt is iets meer rust, wat meer gezondheid, etcetera. De spanning (gaat het lukken in deze nieuwe setting, gaan opdrachtgevers mee) is er vanaf. Vanuit ontspanning nog meer oog voor kansen voor duurzaamheid, en voor wat opdrachtgevers nodig hebben.

Ontzettend mooie kerst en een duurzaam nieuwjaar voor iedereen!