Ik adviseer sinds 2002 woningcorporaties en institutionele beleggers over energie. Mijn speerpunten zijn beleidsvorming en projectbegeleiding rond de uitrol van zonnepanelen, van led-verlichting in appartementencomplexen, en rond laadpunten.

Maarten@huurenergie.nl, 06-25051750. Zie ook Linkedin.

Ik ben met name actief rond:

  •  Zonnighuren.nl: grootschalige uitrol van zonne-energie. In november 2011 bracht ik een groep corporaties en Aedes bijeen om te denken over de grootschalige uitrol van zonne-energie. Een idee dat door velen, zowel binnen als buiten de sector, omarmd werd. Ik schreef de businesscase en presenteerde die aan bestuurders. Sindsdien begeleid ik beleidstrajecten, aanbestedingen en partnerselecties, en de uitvoering van projecten. Tot en met 2020 besteedde ik 20.000 woningen en 500 flats aan, controleerde de kwaliteit en voerde projectmanagement. Ik geef cursussen om projectleiders te leren het zelf te doen. Ik besteed ongeveer 60 % van mijn tijd aan dit prachtige project. Kijk voor meer informatie op www.zonnighuren.nl 
  • Flatopled.nl: de uitrol van led-verlichting in appartementencomplexen. Met een groep corporaties verkende ik in 2014 de mogelijkheden, sindsdien begeleid ik projecten. Led-verlichting is hier en nu rendabel voor huurder en verhuurder. Het is goedkoper en beter om dit voor de gehele voorraad aan te pakken, dan dit steeds per complex uit te zoeken bij het planmatig onderhoud. Kijk voor meer informatie op Flatopled.nl. 
  • Huren en Laden: beleidsvorming en projecten rond laadpunten voor elektrische auto’s. Er is een verplichting bij nieuwbouw en renovatie, en steeds meer huurders en VvE’s stellen vragen aan corporaties. Met 22 corporaties en RVO onderzocht ik in 2020 de mogelijkheden. Nu help ik met beleid en het opzetten van de eerste projecten. Kijk voor meer informatie op www.hurenenladen.nl. 

Als u mij belt voor één van de bovengenoemde onderwerpen, weet u dat u een adviseur krijgt die al veel weet van het onderwerp, die zijn opgedane kennis publiek deelt (delen = het nieuwe hebben) en die snel kan schakelen.

Mijn werkervaring in een notendop:

  • 2001 tot 2005: energieadviseur bij twee adviesbureau’s,
  • 2006 tot 2010: eigenaar van Smart Energy Consult, adviesbureau dat uitgroeide naar 6 fte
  • 2010 tot 2013: verkoop aan en werkzaam bij Atrivé
  • Vanaf 2014: zelfstandig adviseur, zonder personeel met diverse onderaannemers.

Mijn cv en onze gemeenschappelijke kennissen vindt u op linkedin.

Mijn klanten en wat zij over mij zeggen vindt u hier

Mijn uitdaging is dat mijn klanten zichzelf en hun organisaties duurzaam ontwikkelen. Ik word altijd getriggerd door waar een organisatie of persoon op vastloopt en wat er nodig is om weer in beweging te komen. Klanten zeggen: snel, fris, pro-actief, deskundig, praktisch, eigenwijs, denken en doen.

Ik werk samen in projecten met diverse specialisten rond techniek, voorraad-inventarisaties, bewonerscommunicatie. Het betreft veelal zzp-ers. Ik noem mijzelf dan ook geen zzp-er, maar z.m.o-er: zelfstandige met onderaannemers.

Privé. Ik werk 32 uur per week. Vrijdag is mijn papadag, dan zorg ik met veel plezier voor onze zoons (2012 en 2015). Daarnaast ontdek ik graag het theater, trek de natuur in met mijn gezin, en ben ik een redelijk clubschaker.

Bedrijfsgegevens vindt u hier.