Woningcorporaties en beleggers

In 2014 tot en met 2016 werkte ik met ongeveer acht onderaannemers voor Huur & Energie Consult voor jaarlijks 35 opdrachtgevers.

Opdrachtgevers zijn woningcorporaties (70 % van de omzet) en institutionele beleggers (30 %).

Voornaamste thema’s zijn zonne-energie (60 %), ledverlichting (20 %), en financiele regelingen (10 %).

Ik ben betrokken bij realisatie van zonne-energie op 5.000 woningen en 300 flats. De plannen voor led-verlichting gooien steeds meer hoge ogen. Steeds meer corporaties komen uit de uitzoeken-uitrekenen-budgetramen-fase en gaan echt aan de slag.

In 2012 en 2013 werkte ik onder andere voor de volgende woningcorporaties:

Regio Rotterdam/Den Haag: Quawonen, Staedion, Trivire, Vidomes, Woonbron, Woonstad Rotterdam;

Regio Amsterdam: De Alliantie, Eigen Haard, Rochdale, Ymere;

Regio Oost: Beterwonen IJsselmuiden, de Gemeenschap, deltaWonen, Omnia Wonen, Openbaar Belang, Wonion, Woonbedrijf Ieder1;

Regio Zuid: Alleewonen, Brabantsewaard, Brabantwonen, Heemwonen, Tiwos, Wonen Breburg, Woonveste;

Regio Noord: Elkien, Woonfriesland;

Landelijk: Portaal, Mooiland;

Branchevereniging Aedes.

Daarnaast werkte ik voor de volgende opdrachtgevers:

Overheden: gemeente Utrecht, Agentschap NL, SEV Energiesprong (nu Platform 31);

Belegger: Pensioenfonds PMT via MN Beheer.

 

Referenties 

Gedetailleerde referenties verstrek ik graag op aanvraag.

U kunt ook op linkedin kijken wie wij gezamenlijk kennen en daar navraag doen, ik ben met ongeveer 600 relaties in de volkshuisvesting gelinkt.

Een aantal spontane complimenten van 2013, die mijn werkwijze typeren:

  • Je hebt een inspirerende en praktische bijdrage geleverd aan een aantal projecten in onze portefeuille
  • Je leverde met een krachtig en kort project, het nodige aan inzicht en praktische instrumenten. Daarvoor hartelijk dank.
  • Ik bewonder je creatieve en ondernemende  manier van werken aan innovatie,  verandering en aanpassing van de volkshuisvesting (woningcorporatie, naar aanleiding van zonnig huren en start flat op led).
  • Je combineert ervaring en een tomeloze hoeveelheid energie. Je hebt met ons zonne-energie in Nederland een flinke boost gegeven en het onderwerp op de agenda gezet bij veel corporaties. Daar kijken we met een positief en trots gevoel op terug (AgentschapNL, naar aanleiding van zonnig huren).
  • Je was voor ons bekend vanuit de rapporten en nieuwsbrieven. Toen we in een concrete onderhandeling met een leverancier zaten hebben we contact gezocht. Daarbij bleek je een hele prettige manier van werken te hebben met onderlinge kennisdeling. Je hebt ons een goede second opinion gegeven op het contract. Een aantal zaken zijn scherper en duidelijker geworden. Ik ben er zeer tevreden over. (woningcorporatie, naar aanleiding van advies rond investeringsproject)