Met een grote glimlach…

“Ging het toch weer kriebelen?”

“Ga je nu ooit nog voor een baas werken?”

“Je gaat het zeker Smart Energy 2 noemen?”

Dat waren ongeveer de reacties van collega’s en klanten op mijn bericht dat ik weer zelfstandig verder ga. Met een grote glimlach neem ik deze ‘complimenten’ in ontvangst.

Redenen tot lachen zijn er immers volop. De afgelopen 3,5 jaar met Atrivé waren goed.  Samen hebben we mooie projecten opgezet, waarvan zonnig huren een prachtig voorbeeld is. Bovendien bleek het middelgrote adviesbureau voor mijn oud-werknemers een goede plek om zich verder te ontwikkelen. En ook met mij is het goed gegaan: ik ben getrouwd en heb een prachtige gezonde zoon gekregen.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Éénmaal ondernemer… Ik kies weer voor een vrijere rol, waarin ik nieuwe projecten kan starten, dichtbij mijn klanten opereer en mijn idealen kan waarmaken. Geen omzetargets, zelf mijn laptop uitkiezen, minder reistijd en vergaderingen. Ik ben er klaar voor!

Ik ben blij dat ik met Atrivé goede afspraken heb gemaakt, dat een aantal projecten doorloopt, en dat het nieuwe initiatief ‘flat op led’ nu reeds op zoveel belangstelling mag rekenen. Zo is er ook na kerst nog iets te lachen. Weer ondernemen voelt als thuis komen.

Hier ben ik veilig, hier ben ik sterk
Hier ben ik heilig, dit is mijn kerk
Dit is mijn haven, hier leg ik aan
Hier kan ik slapen, hier moet ik staan
Hier ligt mijn hart voor jou

(Bløf)